Musikträning

Här är Nya Tomtom Spark

Tomtom släpper en ny generation träningsklockor med mobilkoppling, denna gång är musik i fokus.

Publicerad Uppdaterad

För musik finns tre gigabyte minne att lagra på och klockan är tänkt att kopplas till Bluetooth-lurar för uppspelningen. Förinstallerat finns en drös färdiga spellistor anpassade för löpning.

– Musik är viktig för motivationen och kan för många göra träningen enklare och förbättra prestationer. Men att använda mobiltelefonen är ofta en störande upplevelse. Kombinationen som TomTom Spark har med en inbyggd musikspelare och inbyggd pulsmätare, total aktivitetsöversikt, multi-sport lägen och GPS gör det enklare än någonsin att följa sin träning och därmed förbättra konditionen, och i slutändan få ut mer av sin träning, säger Corinne Vigreux, VD, TomTom.

På det stora hela är det en Tomtom Multisport Cardio i botten som fått extra minne för musikspelaren, men även en stegräknare för att (likt typ alla andra armbandsgrejer idag) kunna hålla koll på din aktivitet utanför träningen. Aktivitetsmätaren mäter steg, aktiva minuter, distans, kalorier och sömn , men än så länge finns inga uppgifter om klockan plockar upp puls kontinuerligt under hela dagen i stil med Fitbit Surge eller Charge HR (föregångaren gjorde det inte, men den hade å andra sidan inte stegräknare inbyggd). Likt tidigare modeller finns såklart GPS med i det hela och klockan mäter träning från såväl löpning och cykling som simning. Allt laddas sedan över till Android eller Iphone och appen Tomtom Mysports.

Klockan kommer att släppas för förbeställning den tredje september och kommer då att släppas i sex olika paket (med eller utan pulsmätare och med eller utan musikpaket och hörlurar) med ett startpris på 2 399 kr.