1
1
https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-nyheterna-i-ios-152
571202
Nyheter
falskt
Nytt och uppdaterat i nya betan

Här är nyheterna i Ios 15.2

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ios152beta.png?itok=tI0h1uSR', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ios152beta.png?itok=VwF_vGso', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ios152beta.png', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Dags för en ny runda betatestande av nästa Ios-version.

Apple har släppt den senaste betaversionen av Ios 15.2, och uppdateringen erbjuder både en del nyheter och en del förbättringar.

Kontakter för kontoåterställning hjälper användare att återställa sitt Apple ID-lösenord för att de aldrig ska kunna förlora möjligheten att kunna komma in på sitt konto. De har även introducerat en funktion som kallas Digitalt arv där en användare kan utse medlemmar bland sina kontakter som kan få tillgång till användarenskonto med foton, videor, anteckningar, dokument et cetera om användaren avlider.

E-postappen har fått alternativet att dölja din e-postadress direkt i appen.

Det blir också lättare att upptäcka oidentifierade AirTags som befinner sig i närheten vilka kan användas för att spåra personer utan deras vetskap. Funktionen finns i Hitta-appen i form av knapp som söker efter AirTags i närheten. Om ett sådant upptäckt kan användaren få instruktioner om hur spårningen kan stängas av, men också hur föremålet ska kunna återbördas till den rättmätiga ägaren.

Dessutom har Apple valt att aktivera Imessages barnskyddsfunktion som ska varna när de skickar eller tar emot bilder som innehåller naket. Funktionen ska dock inte blandas ihop med funktionen på lagringstjänsten Icloud Bilder som också letar naket, när sker identifieringen enbart på användarens enhet och inte på Apples servrar.

Ämnen