Annons

Drönarvy inomhus och mer miljöv-nliga resvägar

Här är nyheterna som kommer till Google Maps – ny 3D-vy

Under Google IO introducerade flera nyheter för Google Maps. Det handlade om en ny 3D-vy men även om mer miljövänlig navigation och om tydligare information.

Publicerad Uppdaterad

Det mest spektakulära som kommer till Google Maps och som Google visade upp var en ny renderad 3D-vy som gör det enklare att upptäcka olika städer. Som exempel visade Google upp London och med nya 3D-vyn kan du titta närmare på till exempel Big Ben och dessutom få Googles lager av extra information. Det ska finnas i en tidslinje så att du även kan välja att se hur platsen ser ut under olika tider på dygnet, se hur mycket folk som är där och hur det ser ut vid olika väderleksförhållanden.

Är du intresserad av en restaurang kan du till och med se något som liknar en film inspelad inuti restaurangen av en drönare som flyger runt. Den här vyn skapar Google helt utifrån stillbilder och den skapas automatiskt. Den nya vyn med 3D och vyerna från till exempel restauranger kommer till London, Los Angeles, New York, San Francisco och Tokyo senare i år, med fler städer som senare ska följa.

Vidare ska Googles optimerade vägvisning, där man räknar ut vilken klimatpåverkan olika rutter har expanderas till Europa.