Pebble Time Round

Här är Pebbles nya smarta klocka

Fyrkantigt har blivit runt - Pebble har precis lanserat en klocka med namnet Time Round.

Publicerad Uppdaterad

Den senaste familjemedlemmen i Pebbles svit av klockor presenterades sent på onsdagen svensk tid. Klockan är 7,8 millimeter tjock och väger 28 gram, vilket kan jämföras med 9,5 mm respektive 42,5 gram hos föregångaren Pebble Time, lanserad i vintras. Detta gör Pebble Time Round till den tunnaste och lättaste smartklockan på marknaden, uppger företaget själva.

Skärmen på Time Round är av samma typ som den på Time Steel, det vill säga en e-ink-skärm som kan visa upp till 64 färger. Den stora nyheten är att skärmen numera alltså är, tja, rund istället för fyrkantig. Dock verkar det som att en förhållandevis stor del av den runda skärmen utgörs av död yta.

Klockans batteritid sägs fortfarande sträcka sig över flera dygn. Pebble har också lagt till en ny snabbladdningsfunktion, som innebär att en kvarts laddtid ska kunna ge tillräckligt med kraft för att hålla klockan vid liv en hel dag.

Pebble Time Round finns i färgerna svart, silver och guld. Uret kan användas tillsammans med läderarmband med bredd på antingen 14 eller 20 millimeter.

För Kickstarter-backare som precis fått sin Pebble Steel har företaget även lanserat ett slags inbytesprogram, som något förenklat gör det möjligt att utväxla sin Steel-klocka mot en Time Round när den släpps. 

Pebbles nya runda klocka går att förboka från i dag och kostar motsvarande cirka 2 100 svenska kronor. Klockan kommer sedan att börja skeppas i november.

Källa