Samsung Gear VR

Här är Samsungs VR-headset

Samsung ska lansera ett VR-headset på IFA-mässan i höst.

Publicerad Uppdaterad

Under den kommande elektronikmässan IFA i Berlin i september så ryktas det att Samsung ska visa upp ett egenutvecklat Virtual Reality-headset. För att få ner priset på enheten så kommer headsetet inte vara ett fristående sådant, utan enheten är istället byggd för att anslutas med en USB-kabel till en befintlig Samsung Galaxy-enhet.

Tidigare har utvecklare som fått tillgång till Samsung Gear VR, som enheten ska heta, använt sig av Galaxy Note 3 och Galaxy S5 för sammankopplingen. Enligt Sammobile, som kommit över en renderad bild av vad som påstås vara Samsung Gear VR-enheten, så kommer den bland annat också att nyttja de rörelsesensorer som finns i den anslutna mobilenheten.

Även om hårdvaran är utvecklad av Samsung så kommer mjukvaran att vara framtagen i samarbete med Oculus VR, som ju står bakom spelheadsetet Oculus Rift VR. Några närmare specifikationer för vad glasögonen kommer erbjuda för hårdvara har inte avslöjats ännu, men av den renderade bilden på Samsung Gear VR att döma kommer enheten bland annat vara försedd med en touchpad och en knapp för att aktivera kameran i den anslutna mobilenheten. På så vis ska användaren kunna kika på det som fångas med mobilkameran genom glasögonen.

Källa