Snabba uppdateringar

Här är Sonys och HTC:s telefoner som får Android 9.0 Pie

Sony lovar snabb uppdatering av sina senaste mobiler till Android 9.0 Pie.

Publicerad Uppdaterad

För en vecka sedan blev Android 9.0 Pie officiell, och Googles Pixelmobiler och Essential Phone har fått uppdateringen. Flera tillverkare, bland annat HMD Global, har i förväg meddelat att de kommer att uppdatera sina mobiler till systemet, och nu meddelar även Sony och HTC sina planer.

Sonys lista innehåller sex telefoner. Den känns lite mager och det är oklart om det bara är tänkt att vara första vågen. De telefoner som ska få uppdateringen är Xperia XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium, XZ1, XZ1 Compact och XZ Premium. De första telefonerna ska uppdateras redan i september och alla sex på listan ska vara uppdaterade i november. Förhoppningsvis får telefoner som den rätt färska Xperia XA2 uppdateringar efter det.

HTC å sin sida anger ingen tidtabell, bara att man bekräftar att U12 Plus, U11, U11 Plus och U11 Life med Android One får uppdateringen. Det sistnämnda kanske inte behövde sägas, då Android One innebär att det är Google som sköter uppdaterandet med garanterade uppdateringar i två års tid.

Källa