Nykomling på Kickstarter

Här är världens minsta mobiltelefon

Zanco Tiny T1 är en enhet som verkligen gör skäl för sitt mellannamn. Vi snackar om världens minsta mobiltelefon, som nu går att köpa och finansiera på crowdfundingsajten Kickstarter.

Publicerad Uppdaterad

Det finns sannolikt wearable tech-enheter som är avsevärt större än mobiltelefonen Zanco Tiny T1. På det viset är den här telefonen ett imponerande stycke ingenjörskonst, signerad entreprenören Shazad Talib från Bradford i Storbritannien. Måtten ligger på 46,7 x 21 x 12 millimeter och för att greppa den får man mer eller mindre nypa telefonen. Vikten ligger på näst intill obefintliga 13 gram och skärmstorleken på 0,49 tum.  

Rymmer 300 kontakter

Telefonen rymmer ett nano-SIM-kort och har plats för upp till 300 kontakter i telefonboken. De senaste 50 SMS:en och samtalen ryms också på enheten innan det tar stopp. Tur är nog det, för att rätt och slätt slå ett nummer med den minimala knappsatsen känns som en förhålladevis tuff utmaning. Telefonen säljs för 440 kronor på Kickstarter, men den som hoppar in och finansierar på ett tidigt stadium kan komma undan med en hundralapp mindre. 

Källa