Tog hem priser på 25 000 euro

Här är vinnarna i Ericssons apptävling

Avslutningen för Ericsson Application Awards 2014 Ericssons hölls i Kista, Stockholm, under onsdagen.

Publicerad Uppdaterad

Ericsson Application Awards är en utvecklartävling där lag från olika delar av världen tävlar mot varandra för att komma på nya koncept för mobilappar. Det finns två olika kategorier, där den ena vänder sig till små och medelstora företag medan den andra kategorin är till för studenter.

Tävlingen inleddes i vintras, då de deltagande lagen fick skicka in prototyper för sina appidéer. Totalt fanns 63 länder representerade i tävlingen, där över 300 lag registrerade sig. 

I studentkategorin tog det sydafrikanska laget Team Workmode hem förstaplatsen med en app som ska underlätta i jobbsammanhang genom att man med appen kan samarbeta kring olika gemensamma arbetsuppgifter och i realtid se hur arbetet för kollegorna fortskrider.

Förstapriset i företagskategorin i tävlingen vanns av det nigerianska laget Team SOP. Konceptet för den app som Team SOP tog fram handlade om ett hjälpverktyg för att kunna analysera tillgången av elektricitet inom ett visst område.

Tävlingens jury bestod av Martin Kurtsson från Screen interactive, Peter Wöhrmann Hill från Ericsson HR, Tommy Palm från King, Tor Björn Minde på Ericsson Research och Tomas Bennich från Kista Science City.

Källa