Annons

Toppmodell

Här är Xiaomi Mi5 med Snapdragon 820

Xiaomi har lanserat en ny toppmodell under Mobile World Congress.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska jätten Xiaomi sparar verkligen inte på krutet vid lanseringen av Mi5, som är företagets nya toppmodell. När det kommer till fina siffror är det egentligen bara den 5,15 tum stora displayens upplösning på 1080p som är lite i underkant. I övrigt bjuds vi på Snapdragon 820 som systemchip, fyra gigabyte arbetsminne och hela 128 gigabyte lagring.


På baksidan hittar du en kamera på 16 megapixel och Sonys IMX298-sensor, vilket åtminstone modellnummermässigt är ett stort steg över Samsungs Galaxy S7 som för Sony IMX240 som kamerasensor. På framsidan sitter däremot en mer modest variant på fyra megapixel. Xiaomi gör även stor sak av att kameran är inbyggd i skalet utan någon extra bula. Det finns även optisk bildstabilisering inbyggt.


Vid sidan av det hittar vi USB-C i botten och ett batteri på 3000 milliamperetimmar som dessutom kan snabbladdas med Qualcomms Quickcharge 3.0.


Pratar vi design är det glas på både fram och baksidan omgärdat av en metallram, lite som Sonys lurar alltså.


Någon prisuppgift eller närmare information om lansering finns inte i dagsläget. Men det är väldigt intressant att Xiaomi väljer att hålla en lansering i Barcelona på Mobile World Congress. I dagsläget säljs nämligen ingen av deras telefoner på helt och hållet officiell väg i varken Europa eller USA. Förhoppningsvis innebär det här att den saken är på väg att ändra sig.