Intel driver

Här är Xiaomis smarta löparskor

Kinesiska Xiaomi gör ett nytt försök med löpardojor.

Publicerad Uppdaterad

Det är ganska exakt två år sedan vi fick höra att Xiaomi filade på ett par löparskor med inbyggda sensorer. Om det här är samma skor, eller en ny satsning vet vi inte riktigt, men de skor Xiaomi visat upp nu är i alla fall betydligt mer verkliga.

Skorna i sig kommer i den blåsvarta färgen som syns på bilderna, svartrosa eller en specialutgåva som lyser i mörkret och ska vara utsrustade med luftdämpning och halkskydd. Givetvis är de vanliga skoegenskaperna mindre intressanta i sammanhanget. Istället finns det sensorer i bägge skor, utvecklade i samarbete med Intel, som ska ge användaren data kring gång och löpning samt höjdmätning. Vi gissar på att det i första hand handlar om steg, då skorna beskrivs som en förlängning av företagets aktivitetsband Mi Band. Vill du ha mer avancerad data kring din löpning får du nog titta åt ett annat håll (Garmin exempelvis, definitivt inte Digitsole). 

Än så länge är skorna bara aktuella för Kina, men Xiaomi troget blir det en ganska billig historia. Direktöversatt landar prislappen på strax under 400 kronor.