Läcka avslöjar detaljer

Här visas kompakta flaggskeppet Zenfone 10 upp innan lansering

Asus har bekräftat att de lanserar Zenfone 10 den 29 juni men det är läckaren Evan Blass som förekommer lanseringen och visar bilder på produkten redan nu.

Publicerad Uppdaterad

Bilderna visar Zenfone 10, en telefon som tycks behålla många av egenskaperna från föregångaren inklusive ett kompakt format. Asus har själva visat upp framsidan av telefonen, men på dessa bidler får vi även se kanterna och baksidan, en baksida som avslöjar två stora kameralinser liksom en rad olika färgval. 

Sedan tidigare vet vi att Asus Zenfone 10 ska drivas av Snapdragon 8 Gen 2, ett regelrätt flaggskepp alltså, samt att den har trådlös laddning för första gången.

Asus har valt en tydlig nisch med sin telefon, eftersom kompakta flaggskeppstelefoner är relativt ovanliga idag. Zenfone 10 är Asus tredje telefon med samma kompakta koncept och innan dess var Zenfone unik genom sin roterande kamera som både agerade huvudkamera och selfie i ett. 

Angående kompakta mobiler uttalade sig Nothings Carl Pei igår om det och skrev på Twitter att en kompakt telefon kräver lika mycket i utvecklingsresurser som en större, men att väldigt få i praktiken köper små telefoner. detta som svar på önskemål från användare om en mindre Nothing Phone 2 eller 3.