Slog alla tidigare Note-rekord med hästlängder

Hela 850 000 Note 8 förbokades i Sydkorea

Förhandsbokningarna av Samsungs nya phablet-flaggskepp Galaxy Note 8 har formligen sopat banan med alla tidigare förbokningsrekord för Note-enheter i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Bara efter två dagar låg antalet förbokade Note 8-enheter på 395 000 exemplar i Sydkorea, en siffra som redan då var imponerande, då Galaxy Note 7 – som initialt betraktades som en rejäl succé – inte kom upp i mer än 380 000 exemplar på 13 dagar. Att siffran för Note 8 skulle öka var det nog ingen som betvivlade, men att den skulle landa på hela 850 000 förbokningar efter 13 dagar var det sannolikt få som väntat sig. Men så är alltså fallet, och därmed är alla tidigare förbokningsrekord för Note-enheter i Sydkorea krossade.

Rekord även i USA

Enligt Samsung ska förbokningarna ha gått exceptionellt bra även i USA, men man vill däremot inte uppge några siffror för den marknaden. 48 procent av de som förbokat Galaxy Note 8 i Sydkorea är enligt teleoperatören SK Telecom tidigare Note-användare. Dessutom står folk i 30-årsåldern för hela 40 procent av förbokningarna. 

Källa