Ska öka antalet mobila betalningar

Hem till gården får kontaktlösa betalningar

Miljontals tittare ska lockas till tap-to-pay.

Publicerad Uppdaterad

Du har läst rätt, brittiska serien Hem till Gården, Emmerdale, och även konkurrenten Coronation Street, ska mobiliseras och får nu kontaktlösa betalningar. Här kommer inte brittiska tittare kunna köpa det som finns i tv-rutan utan det är affärerna i serien som utrustas med terminaler för kontaktlösa betalningar. Bakom lösningen står Visa Europe som sägs ha betalat ett sexsiffrigt belopp (i brittiska pund) för att kontaktlösa kortbetalningar, även kallat tap-to-pay, ska visas i tv-rutan under en nio månaders period. Det innebär en produktplacering som ses av i snitt 5–8 miljoner tittare per avsnitt och serie.

I en kommentar till Communications industry magazine säger Visa Europes chef för Storbritannien och Irland att butikerna i serierna är perfekta för kontaktlösa betalningar då de tar emot många transaktioner med små belopp.

Intresset för mobila betalningar är stort i Storbritannien, enligt 451 Research (Yankee Group), med så många som 80 procent som säger sig vara intresserade av eller har använt en sådan lösning. Antalet konsumenter som faktiskt använt mobila betalningar under senaste tre månaderna ligger dock på betydligt lägre 15 procent. Andra sammanhang där mobila betalningar har nått längre är bank i mobilen (48 procent har använt en sådan under senaste tre månaderna), mobil handel (28 procent) och mobila kuponger (18 procent).

Källa