HMD Global böjer sig för trenden?

HMD Global kan släppa en vikbar Nokia-telefon

Enligt rykten håller HMD Global på att utveckla en vikbar smartphone som ska lanseras under varumärket Nokia.

Publicerad Uppdaterad

Flera källor, bland annat Nokia Anew på Twitter, har nämnt att HMD Global har utvecklat en vikbar smartphone som kan komma att lanseras som en Nokiatelefon. Den skulle i sådana fall bli en konkurrent till Samsung Galaxy Fold och Motorola Razr. Om ryktena stämmer och telefonen i stort är färdig är det inte omöjligt att det visas upp något på MWC under våren. Men det kan lika gärna bli så att den aldrig får se dagens ljus. Enligt twitteruppdateringen verkar den nya telefonen ha samma design som Samsung Fold med ett veck i längsled. 

HMD Global, som licensierar varumärket Nokia av den finska tillverkaren, skrotade ju planerna på sin uppföljare till Nokia 9 och hoppade direkt till nästa generation för att slippa lansera en telefon som inte var på topp. Detta efter att den försenats flera gånger. Så man kan nog ta dessa rykten med ett par nypor salt. Som vanligt får vi vänta och se vad som faktiskt lanseras. 

Det finns inga bilder eller ytterligare uppgifter om telefonen i fråga (bilden här i artikeln visar Samsung Galaxy Fold), men en association man kan göra är till Nokias legendariska Communicator-mobiler och kanske tänker HMD efter Pureview återuppliva ännu ett insomnat Nokia-varumärke.