Kan inte streama via Android-enheter

Homepod får inget stöd för musik via bluetooth

Den som hade tänkt använda Apples kommande AI-högtalare för att streama musik över bluetooth bör överväga att kolla in andra alternativ. Homepod kommer nämligen inte att fungera som en klassisk bluetooth-högtalare överhuvudtaget och kräver en Apple-enhet som källa vid musikstreaming.

Publicerad Uppdaterad

Apples AI-högtalare Homepod har nu släppts på ett fåtal marknader i världen, detta efter att försenats kraftigt och dessutom utan att man ännu aktiverat flera av de funktioner som konkurrenternas enheter ståtar med. Bland annat så kan man i nuläget inte para två enheter för stereouppspelning, än mindre koppla samman flera enheter till en multirumslösning. Dessutom visar det sig nu att Homepod inte kommer att kunna användas för streaming över bluetooth, utan enbart via Apples egna lösning Airplay, något som innebär en ännu mer begränsad enhet. 

Kräver Apple-enhet

Till råga på allt så är Homepod ändå utrustad med bluetooth. Det är bara det att man inte har implementerat stöd för streaming via det klassiska protokollet. Således kommer man inte att kunna använda en Android-telefon eller en Android-surfplatta för att streama musik till Homepod. Det kommer att krävas en Apple-enhet, något som också behövs för att man ska kunna ställa in högtalaren överhuvudtaget. Med tanke på alla tillkortakommanden jämfört med konkurrenterna så är det en funktionellt tämligen stympad enhet som Apple nu släppt. Stöd för stereo och multirumslösningar har utlovats i en kommande uppdatering, men huruvida man tänkt rulla ut streaming över bluetooth i framtiden är ännu oklart. Homepod är en förhållandevis dyr AI-högtalare, som primärt ska konkurrera med bra ljud. Men frågan är nu om det räcker med tanke på de tillkortakommanden som enheten har jämfört med rivaliserande företags produkter. 

Källa