Honor visar tv med pop-up-kamera

Hongmeng OS i Huaweis första smart-TV – inte för mobiler

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Hongmeng OS som först pekades ut som ett Android-alternativ inte alls är det. Nu har Huawei bekräftat den första produkten som använder operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Det var i samband med att Huawei lanserade sin första 5G-telefon (Mate 20 X, en 5G-telefon som redan nu säljs i till exempel Finland) för den kinesiska hemmamarknaden som man även passade på att prata om Hongmeng OS. Under lanseringen släpptes enligt Reuters informationen att Hongmeng OS kommer att användas i Huaweis första tv, eller som Huawei själva väljer att benämna produktkategorin: “smarta skärmar”.

Enligt ett pressmeddelande som gått ut säger vd Richard Yu att de smarta skärmarna ska vara den centrala platsen i vardagsrummet för både underhållning och kommunikation. De smarta skärmarna ska alltså lanseras inom kort och har ännu inte presenterats i detalj.

Honor gav förhandstitt på sin tv

Systervarumärket Honor ligger dock steget före och har presenterat lite av det som deras kommande tv ska erbjuda. Den tros även den köra Hongmeng OS men vad som bekräftats är att skärmen ska ha en pop-up-kamera med ansiktsigenkänning. Honor ska enligt uppgifter presentera teven i sin helhet under Huaweis utvecklarkonferens den 9 augusti men redan nu finns den redo i maskerad form på webbutiken JD.com. Den produktsidan avslöjar dock inget om detaljerna eller vilket operativsystem som används.

Källa