Tidigare än väntat

Honor 10 tycks presenteras redan i maj

Huaweis kommande telefonmodell Honor 10 ser ut att offentliggöras en månad tidigare än väntat. En pressinbjudan till ett Honor-event i London den 15 maj har nu nämligen gått ut.

Publicerad Uppdaterad

Honor 9 offentliggjordes i mitten av juni förra året, men uppföljaren Honor 10 ser av allt att döma ut att visas upp redan i mitten av maj. Därmed följer Huawei något av en trend bland smartphone-tillverkarna i år, med extra tidiga lanseringar. En pressinbjudan till ett Honor-event i London den 15 maj har nu nämligen gått ut, och att det skulle handla om någonting annat än Honor 10 är i det närmaste helt uteslutet. 

AI åter i fokus

Huawei har fokuserat hårt på AI i sina telefoner ända sedan Huawei Mate 10 Pro offentliggjordes, och även den här gången tycks artificiell intelligens stå i centrum, då budskapet på inbjudan lyder ”Beauty in AI”. Även vid lanseringen nyligen av P20-telefonerna har man valt att fokusera på AI-funktionalitet. En minst sagt diffus bild av telefonen finns med på inbjudan, och den säger egentligen inte särskilt mycket om designen. I princip ingenting är känt om den kommande enhetens specifikationer, men sannolikt är den försedd med samma Krini 970-chipp som Mate 10 Pro och de nyligen lanserade P20-telefonerna. Tidigare bildläckor har dessutom visat en Honor 10 med så kallad sensorpanel.  

Källa