https://www.mobil.se/nyheter/honor-7x-lanserad-sl-pper-nytt-5-december
564135
Nyheter
Kantlöst budgetalternativ

Honor 7X lanserad – släpper nytt 5 december

Honor 7X har en 5,93 tum stor skärm som täcker nästan hela framsidan och dubbla kameror på baksidan. Samtidigt som den nu släpps bjuder Honor till till lansering i London den 5 december.

Med Honor 7X väljer Honor att erbjuda stor skärm med minimala kanter, precis som så många andra mobiltillverkare, inklusive Samsung, LG, Apple och andra gör idag. Kanterna ser dock enligt bilderna ut att vara lite tjockare än på till exempel Samsung Galaxy Note 8. Bildförhållandet på skärmen är 18:9. Den dubbla kameran på baksidan ska göra det möjligt att ta till exempel porträtt där bakgrunden blir oskarp för att lyfta fram motivet. Upplösningen på kameran är 16 megapixel medan den sekundära kameran har två megapixel och selfiekameran sju.

Lågt pris

Mest intressant med Honor 7X är kanske prislappen för här handlar det om en telefon som ska kosta 1299 kinesiska yuan, motsvarande 1600 svenska kronor. Kommer telefonen till Sverige skulle visserligen priset bli högre med moms och andra tillägg men det handlar alltså trots detta om en billig telefon. När det gäller prestanda använder telefonen det åttakärniga systemchippet Kirin 659, har 4 GB arbetsminne och från 32 upp till 128 GB lagring beroende på vilken modell man väljer. Operativsystemet är Android 7.0 Nougat med Huaweis eget gränssnitt EMUI 5.1. Vi har inte fått någon bekräftelse om Honor 7X kommer att lanseras på den svenska marknaden.

Ny lansering 5 december i London

Samtidigt har flera medier mottagit inbjudan till en Honor-lansering i London den 5 december där man enligt inbjudan ska visa upp en eller flera nya telefoner även de med stor skärm och tunna skärmkanter. I vissa versioner av inbjudan visas konturerna av två telefoner, medan andra versioner enbart har konturen av en teleofn. Inbjudan till eventet den 5 december i London har dock inte gått ut till svenska medier och det är oklart om telefonen/telefonerna som ska visas upp är aktuella för svensk försäljning.

Relaterade artiklar

Ämnen