Och Honor 6C för den delen

Honor 8 Pro officiellt lanserad

Huaweis varumärke Honor har lanserat en ny toppmodell och en billigare modell.

Publicerad Uppdaterad

Huawei började som budgetvarumärke men har jobbat sig upp i näringskedjan. Förmodligen för att inte tappa budgetsegmentet lanserade de varumärket Honor, som ska vara som ett eget märke även om det inte är ett eget företag.

Med höstens Honor 8 lanserade de en ovanligt plånboksvänlig toppmodell som av allt att döma blivit populär, inte minst tack vare massia reklamkampanjer. Nu får alltså Honor 8 en storebror i form av Honor 8 Pro. Prestanda har blivit något bättre i form av chipsetet Kirin 960, men framför allt är det en fysiskt större telefon, med 5,7 tumsskärm (2560 x 1440 pixel). Arbetsminnet är på 6 GB och lagringen 64 GB, och med vad som ser ut som en prislapp på under 6000 kronor är det ovanligt mycket telefon för pengarna.

Kameran är den variant med dubbla linser på 12 Megapixel som vi sett på Huaweis senaste toppmodeller. Den ena fotosensorn är svartvit, vilket ger större ljuskänslighet (och snygga svartvita foton för dem som vill ha det). Video kan filmas i 4K.

Batteriet är på 4000 mAh och använder Huaweis snabbladdningsteknik. Företaget lovar två dagars batteritid vid normal användning. Systemet är Android 7.0 med Huaweis gränssnitt EMUI 5.1. Huawei talar gärna om VR i samband med Honor 8 Pro, och VR-appen Jaunt kommer förinstallerad i enheten. Det enda vi saknar är att kartongen har inbyggda linser för att användas som VR-headset.

Samtidigt visar man också upp Honor 6C, med 5-tums HD-skärm, 13-megapixelkamera, 3 GB  arbetsminne och 32 GB lagring. Man anger ingen prislapp för telefonen men gföregångaren Honor 5C såldes för drygt 2000 kronor. Honor 5C hade inte officiell distribution i Sverige, så vi ska nog inte räkna med efterföljaren 6C heller. Vad gäller Honor 8 Pro kan Huawei i dagsläget inte kommentera svensk distribution, men vår gissning är att den kommer hit, om än lite senare i vår än den börjar säljas i Storbritannien.

Källa