Mycket av allt

Honor Magic 4 Pro lanserad – flaggskepp på alla områden

Magic 4 Pro som just lanserats under MWC är ett verkligt flaggskepp och den får sällskap av även den imponerande Honor Magic 4. En toppskärm får sällskap av säker ansiktsigenkänning i 3D, vattentålighet och en trippelkamera bak.

Publicerad Uppdaterad

Honor är ju sedan skilsmässan från Huawei numera tillåtna att använda Googles tjänster och amerikanska komponenter, men nya Magic 4 Pro är ett flaggskepp som levererar betydligt mera än bara det.

Honor Magic 4 Pro är utrustad med Qualcomms senaset toppchip Snapdragon 8 Gen 1, en av de första telefonerna med det systemchippet alltså. Skärmen är en högupplöst Amoled på 6,81 tum med LTPO3-stöd och den kan därmed växla uppdateringsfrekvens från 1 upp till 120 hertz.

Honor Magic 4 Pro

Kamerorna på baksidan består av en huvudkamera på 50 megapixel, en vidvinkel även den på 50 megapixel och en tele på 64 megapixel med 3,5 gångers optisk zoom. Med utökad digital zoom kan du zooma till 100x, precis som på Samsung S22 Ultra och flera andra flaggskepp idag. 

Batteriet i Honor Magic 4 Pro är på 4600 mAh och det går att ladda med hela 100W och den laddaren följer med i paketet. Det ska göra att du kan ladda telefonen från 0 till 50 procent på 15 minuter. Dessutom stödjer Magic 4 Pro trådlös laddning även det i 100W.

Bland övriga specifikationer märks ett separat säkerhetschipp där lösenord, biometrisk data och betalningsdata lagras krypterat och att skärmen har stöd för automatisk uppskalning av innehåll, har kurvade kanter och 40 procent snabbare fingeravtryckssläsning med Qualcomms senaste sensor integrerad. 

Telefonen kör Android 12 och Honors gränssnitt. 

Systermodellen Honor Magic 4 bara lite enklare

Honor Magic 4

Honor Magic 4 har mycket gemensamt med Pro-modellen. Här får vi också en skärm på 6,81 tum stor skärm men med aningen lägre upplösning. Kamerorna är tre på baksidan med de två 50-megapixel kamerorna, men här är telelinsen istället en sensor på 8 megapixel med 5x optiskt periskop. Den kan zooma upp till 50 gånger. Systemchippet är detsamma som i Pro, Snapdragon 8 Gen 1, och batteriet är till och med lite större, 4800 mAh men med laddning bara upp till 66W. Selfiekameran är en ensam kamera på 12 megapixel, så ingen 3D-identifiering i denna. 

Honor säljs inte i Sverige för tillfället, men telefonerna släpps i Europa och priset för Honor Magic 4 blir motsvarande 9000 kronor medan Honor Magic 4 Pro ska kosta 11 000 kronor.