Bästa kameran enligt DxOMark

Honor Magic4 Ultimate vinner pris – världens bästa mobilkamera

Honor Magic4 Ultimate vinner DxOMarks prestigefyllda kamerapris.

Publicerad Uppdaterad

Honor har vunnit en stor seger i sin kamp om att visa upp sig som framgångsrik skapare av mobilkameror. Företagets nya flaggskepp Honor Magic4 Ultimate har nämligen utsetts till bästa mobilkamera av ansedda DxOMark, där de fick bättre omdömen än konkurrenter som Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, Huawei Mate 40 Pro+ samt Iphone 13 Pro och Pro Max på delad femte plats.

Hårdvaran som ligger bakom Honor Magic4 Ultimates framgång är en kamera med fyra moduler – en primär kamera med 50MP vidvinkel och en specialgjord lins, en 64MP ultravidvinkel med dubbla linser och 126 grader synfält, en 64MP telefoto med teleskopfunktion, samt en enhet på 50MP vars funktion är att förstärka färgspektrum. Alla modulerna använder en specialgjord bildhanteringsprocessor. Den primära kameran har dessutom en sensor på 1/1.12 tum och en bländare på f/1.6”.

Utöver kameramodulen använder Honor Magic4 Ultimate en Qualcomm Snapdragon 8 gen 1 5G, en 6.81 tum stor LTPO-skärm samt Magic UI 6.0, 

Honor Magic4 Ultimate kommer att lanseras i Kina senare i år med en prislapp på motsvarande drygt 12000 kronor. Något svenskar pris eller lanseringsdatum finns för närvarande inte.