6,95 tums skärm och 5000 mAh batteri

Honor Note 10 lanserad – inga besked om svensk säljstart

Den här gången tänker vi verkligen inte skämta om att man valt en extrastor modell som håller i telefonen för att den ska se mindre ut.

Huaweis dotterföretag Honor har lanserat en storversion av Honor 10, med extra mycket skärm och batteri.

Publicerad Uppdaterad

Honor titulerar sig numera "Ett företag inom Huawei-koncernen" och har separat distribution och marknadsföring skilt från Huawei i Sverige. Företaget har nu lanserat sin senaste modell Honor Note 10, som är något för folk som gillar telefoner modell större.

Skärmen är på 6,95 tum, men eftersom tumstorleken mäts på diagonalen och skärmen har det mer långsmala 18,5:9-formatet är den inte fullt så stor som Googles gamla Nexus-surfplattor med 7-tumsskärm. Däremot är den två nummer större än till exempel Iphone 8 Plus eller Samsung Galaxy S9 Plus. Med måtten 177 x 85 x 7,65 mm och vikten 230 gram är Xiaomis Mi Max-serie, där Mi Max 3 nyligen lanserades, den närmaste jämförelsen, och just att det finns så få telefoner i denna storlek att köpa i Sverige gör Honor Note 10 intressant.

Den här gången tänker vi verkligen inte skämta om att man valt en extrastor modell som håller i telefonen för att den ska se mindre ut.

Honor har utrustat Note 10 med Huaweis just nu snabbaste chipset, Kirin 970, vilket ger den vassare prestanda än Mi Max 3. Värt att nämna är att telefonen ska vara vätskekyld för att hålla nere värme och prestanda uppe, och ha ett särskilt grafikboostläge. Däremot kan man nog räkna med lite sämre batteritid då chipsetet drar mer ström och Honors batteri på 5000 mAh är mindre. Honor Note 10 har skärmupplösningen 2220 x 1080 pixel, men man har struntat i sensorpanel som går in i skärmen denna gång. Fingeravtrycksläsaren har man satt på baksidan.

Honor Note 10 har 128 GB lagring och 8 GB arbetsminne, och på baksidan sitter dubbla kameror på 24 och 16 megapixel. Systemet är Android 8.1 Oreo med Huaweis systempålägg Emui 8.2.

Prislappen för Honor Note 10 i Kina blir motsvarande 4600 kronor. Vi har sökt Honor för att få besked om telefonen även kommer till Sverige, men har ännu inte fått svar.

Källa