Inga restriktioner

Honor ska släppa flaggskeppsmodell och vikbar med Google i år

Enligt både bekräftade och obekräftade rykten ska Honor lansera såväl ett flaggskepp som en vikbar telefon under året. Efter separationen från från tidigare moderbolaget Huawei är de även fria att använda Googles tjänster och får bättre tillgång till komponenter även från amerikanska källor.

Publicerad Uppdaterad

Honor, som nu är ett eget företag utan koppling till Huawei, kommer enligt en kinesisk källa att lansera en toppmodell packad med bland annat toppchippet Snapdragon 888. Ryktet kommer inte som någon stor överraskning då Honors VD George Zhao redan har berättat att de kommer att lansera en toppmodell under året för att konkurrera med Apple och Huawei. 

Det här tydliggör att Honor inte är under samma restriktioner som Huawei eftersom de kan använda sig av Qualcomms systemchip. Andra leverantörer av delar till den kommande telefonen är Samsung, Intel, AMD och Sony. Det sägs också att Honor samarbetar med Google för att använda Android i sina telefoner. 

En tidigare läcka har avslöjat att Honor också ska lansera en vikbar telefon under året, en telefon som ska vara den första i en kommande serie som ska kallas "Magic". 

Qualcomm har haft produktionsproblem på grund av brist på komponenter så frågan är om Honors flaggskepp kommer att påverkas av det här och därmed försenas eller inte finnas i tillräckligt stor mängd vid lansering. 

Källa