Nytt från Honor

Honor släpper flaggskepp 18 januari

Honor, som tidigare var ett varumärke hos Huawei ska snart lansera sitt första flaggskepp som eget företag. Många av specarna är okända, men viss information har slunkit ut.

Publicerad Uppdaterad

Honor, som tidigare ägdes av Huawei, har, via den kinesiska plattformen Weibo, meddelat att de kommer att lansera ett nytt flaggskepp den 18 januari. Det har inte läckt speciellt mycket kring vilka specar den nya Honor V40 5G kommer att få, men det verkar som att den i alla fall kommer att ha en 6,72-tums böjd skärm ut mot kanterna och två kameror på framsidan. Skärmen ska ha en uppdateringsfrekvens på 120Hz. 

På baksidan förväntas fem kameror, med en 50-megapixelssensor som den mest högupplösta. Specifikationer på övriga kameror är oklara. Den ska stödja 66W laddning med sladd och 50W sladdlös laddning, men batteriets kapacitet är okänd. 

Det råder viss ovisshet kring huruvida de handelshinder som gällde för Huawei även kommer att gälla för Honor och därmed är det lite oklart vilken processor som V40 5G kommer att ha. Sannolikt är det inte Huaweis Kirinchip, det har hintats om att det kommer att vara Mediateks Dimensity 1000 Plus som ska sitta i dessa lurar. 

Men huruvida det stämmer återstår att se den 18 januari. 

Källa