Ännu en telefon som vi förmodligen inte får se här i Sverige

Honor V30 Pro offentliggjord

Huaweiägda Honor har släppt ännu en tämligen imponerande telefon i mellansegmentet. Men frågan är om den någonsin letar sig hit.

Publicerad Uppdaterad

Honor har på senare år genomgått en rejäl förändring. Från att ha varit namnet på Huaweis något enklare telefonmodeller så har varumärket utvecklats till en någorlunda fristående aktör som släpper tekniskt sett ganska imponerande telefoner. Just eftersom det fortfarande handlar om ett Huaweiägt företag så ser det än så länge tyvärr mörkt ut när det handlar om andra marknader än den kinesiska. Men nu har man hur som helst offentliggjort ett par nya telefoner, närmare bestämt Honor V30 och V30 Pro.

Det är förstås den senare som är mest intressant av de två telefonerna. V30 Pro kommer med en full hd-skärm på 6,57 tum som är rustad med ett kamerahål i stil med det som man hittar på Samsungs Galaxy S10 Plus. Vi snackar således dubbla linser, i det här fallet en huvudkamera på 32 megapixlar tillsammans med ett vidvinkelobjektiv på 8 megapixlar. Trippelkameran på baksidan består av en huvudkamera på 40 megapixlar, ett telefoto-objektiv på 8 megapixlar och en supervidvinkellins på 12 megapixlar. 

Under skalet sitter Huaweis senaste systemchipp Kirin 990 tillsammans med 8 GB arbetsminne och 128 eller 256 GB intern lagring. Batteriet har en kapacitet på 4 100 mAh och har även begåvats med stöd för 40-watts snabbladdning som ska göra att man når 70 procents batterikapacitet efter bara 30 minuter. Laddar man trådlöst kan man nå 52 procent på samma tid. Telefonen har stöd för 5G. Priset på telefonen landar på motsvarande dryga 5 700 kronor, vilket onekligen får anses innebära väldigt mycket telefon för pengarna. Honor har inte meddelat huruvida man tänkt sig en lansering på andra marknader än den kinesiska. 

Källa