Namnförvirring

Honor V9 kan komma hit som Honor 8 Pro

Huaweis varumärke Honor kanske snart har en riktig värstingmobil till salu i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Den 5 april har Huaweis varumärke Honor ett europeiskt lanseringsevent, och på sin Facebooksida har de en undersökning där de frågar vilken telefon de planerar att lansera då. Det ska nog inte tolkas som att man får rösta om vad som ska lanseras, utan mer en gissningstävling. Leder gör just nu Honor V9, följt av Honor Magic och Honor 8 Pro.

Om man får tro förhandsryktet är både första och tredje alternativet rätt, då det sägs att Honor 8 Pro kommer att vara det europeiska namnet på den tidigare lanserade Honor V9. Huawei har gjort liknande tidigare med Honor 8 Lite, som även finns under namnet Huawei P8 Lite (2017) och Huawei Nova Lite.

Stämmer ryktet, och givet att den även kommer till Sverige och inte bara utvalda länder i Europa, är det en riktig värstingmobil vi får. 5,7-tumsskärm med 2560 x 1440 pixel, Huaweis bästa chipset Kirin 960, dubbla 12-megapixelkameror och 64 eller 128 gigabyte lagring tillsammans med 4 eller 6 gigabyte arbetsminne. En lite billigare variant av Huawei Mate 9.

Om två veckor får vi se hur pass bra gissningarna stämde.

Källa