Vill bli bättre än Ios

Honor vill göra egna Magic OS bättre än Apples IOS

Honor vill bygga ett komplett ekosystem för sina produkter, inklusive ett nytt, ännu bättre gränssnitt.

Publicerad Uppdaterad

Det var vid ett evenemang vid Honors forskningscenter i kinesiska Shenzhen som Honors VD Zhao Ming berättade om företagets planer att inte bara skapa ett eget operativsystem utan ett helt ekosystem för företagets produkter. Enligt Ming spenderade Honor tio procent av företagets totala intäkter under 2022 på forskning och utveckling, och det är framför allt Apple som man säger sig ta sikte på. 

Enligt Ming har Apples mobiler sämre hårdvara, föråldrad design, dålig mottagning och dålig batteritid jämfört med många Android-modeller, och anledningen till att användare flockas till Apple är enbart Ios och deras ekosystem. Ming säger också att Ios som operativsystem fungerar bra och är pålitligt och kraftfullt på sitt eget sätt, och det är därför som man främst kommer att ta upp konkurrensen med Apple med sina framtida Magic OS-iterationer. Det är dock inte enbart Apple som man tar sikte på, utan även den tidigare partnern Huawei och deras Harmony OS.

Honor säljer idag inte sina telefoner i Sverige, men skeppar produkter till en rad andra europeiska länder och har till skillnad från tidigare moderbolaget Huawei som man nu är fristående ifrån Googles appar och Android i sina telefoner.

Källa