https://www.mobil.se/nyheter/htc-bekraftar-annu-en-blockkedje-smartphone-pa-gang
566975
Nyheter
Exodus får uppföljare

HTC bekräftar: Ännu en blockkedje-smartphone på gång

En av de i särklass mest nischade smartphones som släppte förra året var utan tvekan HTC:s blockkedjetelefon Exodus. Och nu har en uppföljare bekräftats.

Ska man vara lite krass så var HTC:s blockkedjetelefon Exodus i princip en HTC U12+ med en del hård- och mjukvarutillägg. Tanken med enheten var framför allt att den skulle användas för hantering av kryptovalutor, och ett av huvudnumren med telefonen var att man kunde lagra kryptovaluta på den i en exceptionellt säker plånbok. Det är oklart hur stora framgångar HTC har skördat med Exodus, men det skulle förvåna oss om man sålt någon direkt imponerande mängd av den. Enligt HTC-chefen Phil Chen har försäljningen hur som helst ”motsvarat förväntningarna”, vad nu det innebär. Och han hävdar även att en uppföljare till Exodus är på gång och kommer att släppas någon gång under årets andra halva. 

Oklart vilken telefon den baseras på

I år har man ännu inte presenterat någon ny flaggskeppstelefon, så vilken smartphone man kommer att basera den kommande telefonen på är oklart. Det är förstås inte omöjligt att man tar fram en helt ny Exodus-telefon helt från grunden, eller att ett nytt flaggskepp som den kan baseras på hinner offentliggöras innan det är dags. Även en del andra tillverkare har på senare tid fått upp ögonen för blockkedjekonceptet, och bland annat Samsungs nyare telefoner kommer med kryptobaserade betalappar. Dessutom sägs Samsung titta på att möjligen lansera en egen kryptovaluta.