Budget med 4G

HTC lanserar Desire 510 med 4G och 64 bitar

Desire 510 är den billigaste telefonen från HTC hittills som samtidigt har stöd för 4G och (kanske) 64 bitarsarkitektur.

Publicerad Uppdaterad

Även om Desire 820 verkar vara på väg till IFA nästa vecka hindrar det inte HTC från att släppa fler lurar i serien. Desire 510 lånar en hel del utseende från toppmodellen One M8, men med skal i plast istället för aluminium.

Huvudnumret är 4G och pris. Paradoxalt nog pratar HTC enbart om hur prisvärd telefonen är utan att nämna priset en enda gång. Pressmeddelandet skryter om prisvärdhet i olika former inte mindre än sex gånger utan att faktiskt nämna vad det innebär i praktiken. Vi lär nog ha fått veta det innan den släpps, vilket är någon gång nu under tredje kvartalet.

Telefonen i sig kör Qualcomms Snapdragon 410 med fyra kärnor på 1,2 gigahertz. För er med sifferminne kanske modellnumret låter bekant? Det är för att det är Qualcomms första systemchip med stöd för 64 bitarsarkitektur. HTC nämner inget om det själva, vilket får oss att misstänka att Desire 510 inte planeras få någon uppdatering till Android L som kan dra nytta av tekniken. Däremot levereras luren med Android 4.4 från start, vilket inte är fy skam.

I övrigt handlar det ganska mycket om budget. En gigabyte arbetsminne och åtta att lagra data på, skärm på 4,7 tum med upplösningen 854x480 och en kamera (utan fotolampa) på fem megapixel… samt stöd för 4G som sagt.

Om HTC bara kunde berätta vad ”prisvärt” är i deras värld (historiskt sett har de inte riktigt haft samma åsikt om vad som är billigt jämfört med resten av branschen) skulle vi ju nästan kunna avgöra om den var intressant eller ej.