1
1
https://www.mobil.se/nyheter/htc-lanserar-vr-glasogonen-vive-flow
571595
Nyheter
falskt
Nytt i Vive-serien

HTC lanserar VR-glasögonen Vive Flow – anluts till mobiltelefonen

Avkoppling och välbefinnande i fokus för HTC:s nya VR-glasögon.

HTC:s produktfamilj Vive får en ny medlem i form av VR-glasögonen Vive Flow som ansluts till en mobiltelefon. Enligt HTC ska de nya glasögonen fokusera på avkoppling och välbefinnande genom att göra det enkelt att börja uppleva VR för exempelvis film, spel, avslappningsövningar och meditation.

Glasögonen kan vikas ihop för att vara enkla att ta med.HTC Vive Flow väger 189 gram med ett synfält på 100 grader tack vare två lcd-skärmar på 2,1 tum med en upplösning på 1600x1660 pixlar vardera, samt en uppdateringsfrekvens på 75Hz. De har inbyggt 3D-ljud, men kan även kopplas till Bluetooth-hörlurar.

Två stycken kameror tar hand om rörelsespårningen och de kan även användas för video pass-through, det vill säga att kunna se omgivningen utan att ta av sig glasögonen. Anslutningsmöjligheterna omfattar USB-C, Wi-Fi och Bluetooth 5.0. Glasögonen drivs av Qualcomms XR1-processor och har 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme.HTC Vive Flow lanseras idag och har en prislapp på 6199 kronor.

Källa