Enligt obekräftade källor

"HTC One+": Större skärm och bättre kamera?

HTC arbetar just nu en ny version av toppmodellen One som planeras att släppas i mars. Det skriver affärstidningen Bloomberg.

Publicerad Uppdaterad

HTC kämpar för sin överlevnad på smartphonemarknanden. I oktober presenterades kvartalssiffror för Q3 2013 som visade att försäljningen blev en tredjedel lägre än samma period året innan. En betydande orsak sägs vara att den stora succén för toppmodellen HTC One uteblivit.

Amerikanska affärstidningen Bloomberg uppger att HTC nu satsar på att släppa en ny version av One-telefonen. Enligt en källa med insyn i projektet kommer telefonen ha samma design som HTC One. Namnet på den nya modellen ska vara HTC One+, vilket för tankarna direkt till HTC One X+, uppdateringen av HTC One X.

Skillnaden mellan de två modellerna emellan ska istället handla om skärmstorleken. Det finns inga exakta uppgifter om hur stor skärmen blir, men den sägs mäta minst 5 tum. När det gäller processorkraften sägs nya One-modellen ta ett ordentligt skutt upp från Snapdragon 600 (HTC One) till Snapdragon 805, Qualcomms nyligen lanserade värstingchipset.

Förbättrad kamera

Det påstås även att telefonens kameraprestanda kommer att uppdateras, vilket förmodligen är glädjande för HTC-fansen. One har fått utstå mycket kritik just för sin kamera. Nya One+ sägs ha en kamera med dubbla bildsensorer som ska förbättra både fokus och bildkvalitet. Värt att nämna att Toshiba nyligen lanserade en smart mobiltelefon med dubbla bildsensorer, som gör det möjligt att ta en bild och sedan ställa in fokus i efterhand.

Tidigare rykten gör gällande att den nya HTC-modellen ska visas upp Mobile World Congress i slutet av februari.

Källa