https://www.mobil.se/nyheter/htc-redovisar-katastrofalt-daliga-smartphone-siffror-for-juni
565563
Kan vara början på slutet

HTC redovisar katastrofalt dåliga smartphone-siffror för juni

Nej, det vill sig uppenbarligen inte för den forna smartphone-giganten HTC. Färska intäktssiffror för juni månad visar en störtdykning över året med hela 67 procent.

HTC var en gång i tiden något av en galjonsfigur för operativsystemet Androids genombrott. Det är inte direkt den bilden man får av varumärket idag. Konkurrensen har varit alldeles för tuff under alldeles för lång tid, och trots att man släppt både innovativa och – åtminstone bland experterna – uppskattade produkter, så uteblir försäljningsframgångarna. Bara för en vecka sedan kom uppgifter om att HTC står i begrepp att avskeda runt 1 500 personer, det vill säga en fjärdedel av personalstyrkan, som en direkt följd av dålig lönsamhet. Och nu kommer fler nedslående uppgifter om den forna giganten, i form av försäljningssiffror som är rent ut sagt bedrövliga. 

En rejält ras

Försäljningen i juni 2018 innebär nämligen ett ras rent intäktsmässigt på hela 67 procent jämfört med juni månad 2017. En redan dålig situation har med andra ord blivit ännu värre. Att det senaste flaggskeppet U12 Plus inte fått några fantastiska (dock hyggliga) betyg gör knappast situationen bättre heller. För även om telefonerna är långt ifrån dåliga, så finns idag många intressanta alternativ för konsumenterna. Det är förstås allt annat än omöjligt att vi ser början på slutet för en av de riktigt klassiska tillverkarna, åtminstone när det gäller smartphones.