Darra, månde Google Assistant

HTC U11 får fullfjädrat Alexa-stöd

Med start idag kan amerikanska HTC U11-ägare välja att använda sig av Amazons Alexa som ett fullfjädrat alternativ till Google Assistant.

Publicerad Uppdaterad

Jo, Alexa finns sedan tidigare på en mobil enhet, nämligen Huaweis Mate 9. Men stödet på den enheten är begränsat på ett sätt som gör att Alexa inte konkurrerar på lika villkor med Googles egen lösning Google Assistant. Appen måste nämligen öppnas för att Alexa ska vara aktiverad, något som inte krävs på HTC U11, som nu får ett fullfjädrat Alexa-stöd. Det som möjliggjort integrationen på en mer fundamental nivå är att HTC U11 har ett Snapdragon 835-chipp, som medger saken. 

Ersätter flera appar

Alexa för HTC ersätter också flera av Amazons ordinarie appar, på så vis att man med röstkommandon kan be Alexa spela musik via Amazon Music eller öppna ljudböcker från Amazon utan att apparna för respektive tjänst finns installerade. Därmed fungerar Alexa på HTC U11 precis som på AI-högtalaren Echo. Tyvärr fungerar däremot inte funktionerna för att ringa röstsamtal eller skicka meddelanden, och det går inte heller att ställa in alarm via U11 genom att använda Alexa. Men möjligen kommer man att implementera stöd för dessa färdigheter i en kommande uppdatering. 

Kan ”klämmas” igång

Alexa kan aktiveras via U11:s klämbara ram, om man nu skulle vilja köra med ett manuellt kommando istället för att använda rösten. Till en början är det bara de amerikanska U11-användarna som får tillgång till Alexa-appen för HTC, men redan någon gång under juli månad ska den vara färdig även för den brittiska marknaden, och i Tyskland ska den rullas ut någon gång under augusti. När resterande delar av världen kan tänkas få ta del av Alexa på U11 är oklart. 

Källa