I väntan på nya One

HTC visar Desire 610 och Desire 816

HTC Desire 816
HTC Desire 610
HTC Desire 610
HTC Desire 816
HTC Desire 816

I väntan på lanseringen den 25 mars, om precis en månad, har HTC under mässan i Barcelona visat upp mellanklassmodellerna Desire 610 och 816.

Publicerad Uppdaterad

Med två lanseringar gör sig HTC påminda i Barcelona. HTC har ju sedan tidigare bjudit in till en stor lansering den 25 mars då vi förväntar oss att vi får se en ny flaggskepsprodukt som ska ersätta HTC One. Det hindrar dock inte HTC från att fyra av ett par lanseringar även nu i Barcelona. 

Nya HTC Desire 610
Desire var förr prestigemärket, men numera är det namnet på HTC:s billigare modeller och Desire 610 är en 4G-mobil med en skärm på 4,7 tum och en startskärm med HTC Blinkfeed som även finns i flaggskeppsmodellen HTC One. Här finns även HTC Boomsound med stereohögtalare på framsidan av telefonen så att ljudet riktas direkt mot dig och inte bakåt eller åt sidan som annars ofta kan vara fallet. 

Processorn i HTC Desire 610 är en fyrkärnig processor som HTC inte beskrivit ytterligare och fyrkärnig processor sitter även i systermodellen HTC Desire 816 som lanseras samtidigt. 

HTC Desire 816 med kamerafokus
Processorn i Desire 816 är på 1,6 Ghz och telefonen verkar vara ganska fokuserad på kameran. HTC Desire 816 har två kameror, det vill säga en på baksidan med 13 megapixel och sen en på fem megapixel för självporträtt. Skärmen är på 5,5 tum och liksom Desire610 finns här Blinkfeed och andra funktioner som vi förknippar med HTC och deras Sense-gränssnitt.

Båda kommer till Sverige
HTC kan idag inte ge några ytterligare specifikationer men bekräftar att båda telefonerna kommer till Sverige. Några priser är ännu inte satta, men i den globala pressreleasen uppges att Desire 816 lanseras globalt under april i år samt att Desire 610 lanseras i Europa under mars månad.

HTC Desire 816