Kinesisk toppmodell

Huawei Ascend P2 med supersnabbt LTE

Som väntat lanserade Huawei sin toppmodell Ascend P2 på sin presskonferens innan mässan. Företaget drar på att med stöd för LTE i 150 Mbit/s har den den snabbaste datahastigheten på marknaden. Man hintar också om ännu bättre som skall komma.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis bidrag till genren flaggskeppsmobiler heter Ascend P2, och är försedd med en 4,7 tum stor skärm, Android 4.1, och en tjocklek på endast 8,4 mm. Kameran är på 13 megapixel och processorn en fyrkärning på 1,5 MHz. Skärmen ska gå att använda även med handskar. Vad gäller skärmens upplösning anger man ingenting annat än "HD" och pixeltätheten 319 ppi, vilket leder oss till slutsatsen att det rör sig om 1280 x 720 pixlar snarare än de 1080p-skärmar som andra tillverkares flaggskeppsmodeller nu kan stoltsera med.

Huawei drar i stället på att telefonen är den första med stöd för LTE cat4, det vill säga 4G i hastigheter upp till 150 Mbit/s. Det är dock ingen svensk operatör som i dag erbjuder dessa hastigheter.

Telefonen använder Huaweis eget användargränssnitt emotion UI 1.5, och Huawei omtalar också de egenutvecklade strömoptimeringsfunktionerna som enligt dem ska ge 30% lägre batteriförbrukning och 25% snabbare laddningstid än konkurrenternas telefoner. Batteriet är för övrigt på 2420 mAh.

Priset ska ligga på ca 4000 kronor. Huawei Ascend P2 ska börja säljas andra kvartalet i år, i färgerna svart och vit.

Nästan som för att ta udden av sin presentation avslutade Huawei sin lanseringskonferens med att berätta att man tänker lansera en ny produkt under sommaren, där man satsar på ännu mera innovation. Man lovar att det kommer att röra sig om en omvälvande enhet, och man säger också att man satsar på att bli "mycket mycket bättre än Samsung".

(Vi ber om ursäkt för bildkvaliten, som beror på att Huawei endast leverat lågupplösta bilder.)

Huawei jämför batteritiden på Ascend P2.