Hävdar att man aldrit uteslöt bolaget

Huawei åter officiell medlem i både SD Association och Wi-Fi Alliance

Efter att Huawei försvunnit från medlemslistorna hos både SD Association och Wi-Fi Alliance så finns man återigen med som medlem hos båda organisationerna.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan försvann Huawei från medlemslistorna hos både SD Association och Wi-Fi Alliance, det vill säga de organisationer som tillsammans tar fram standarden för SD-kort och wi-fi. Någon officiell förklaring till saken kom aldrig, men många antog att Huawei uteslutits som en direkt följd av den amerikanska regeringens svartlistning av företaget. Men nu har Huawei dykt upp i medlemslistorna hos båda organisationerna på nytt, och båda förnekar också att den kinesiska techjätten någonsin skulle ha uteslutits. 

SD Association hävdar i ett uttalande att man bara tillfälligt stängt av Huawei i väntan på en utredning kring huruvida företagets medlemsskap var förenligt med svartlistningen. Att Huawei plockades bort från medlemslistan hävdar man berodde på ett tekniskt fel. Wi-Fi Alliance säger i ett uttalande i princip samma sak, nämligen att det i själva verket bara handlade om en tillfällig begränsning av medlemsskapet. Man kan dock misstänka att sista ordet inte är sagt i den här frågan, och det återstår att se hur länge Huawei får vara kvar som fullvärdiga medlemmar beroende på hur konflikten mellan Kina och USA fortlöper. 

Källa