1
1
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-avslojar-ny-smartklocka
569125
Nyheter
falskt
Smart Huawei på handleden

Huawei avslöjar ny smartklocka: Watch Fit har fyrkantig skärm

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/huawei-watch-fit.jpg?itok=zqYY8sTL', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/huawei-watch-fit.jpg?itok=fS5Q00Fj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/huawei-watch-fit.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Watch Fit lockar med ny design och avancerade träningsfunktioner.

Huawei har visat upp en ny smartklocka, Watch Fit, där den mest synbara skillnaden är en rektangulär design, till skillnad från företagets tidigare Watch GT och Watch GT 2 som båda har runda skärmar.

Klockan har en 1,4 tum stor Amoled-pekskärm med en upplösning på 280 x 456 pixel och 326 ppi. Glaset har en svag böjning för att klockan ska ligga bekvämare mot handleden. Den har fyra gigabyte minne samt en avancerad IMU-sensor för sex axlar samt accelerometer, gyroskop samt en optisk pulsmätare. 

Den levereras med sex stycken urtavlor att välja mellan samt 96 profiler för träning och idrottande - 11 färdiga profiler för bland annat löpning, simning och cykling - samt 85 för egna skräddarsydda profiler.

Enligt Huawei ska den vara kompatibel med alla telefoner som kör Android 5.0/iOS 9.0 eller nyare, samt klara 10 dagar på en laddning om den används som klocka, med aktiverad GPS ska batteriet räcka i 12 timmar.

Huawei Watch Fit börjar säljas i Kina i september till ett pris motsvarande ca 1100 kronor, men det finns inte någon information om eller när den kommer att lanseras internationellt.