Annons

Pressmeddelande sägs citera obekräftade rykten

“Huawei bekräftar Kirin 980 och Mate 20-lansering i oktober”

Uppgifter om att Huawei släpper systemchipp baserat på 7-nanometersteknik på IFA. Mate 20 ska enligt samma källa lanseras i oktober.

Publicerad Uppdaterad

Huawei ska ha en lansering under den stora IFA-mässan i Berlin den 31 augusti där man förväntas visa upp den nya versionen av sitt systemchipp, Kirin 980 som ska ersätta nuvarande Kirin 970 som sitter i bland annat Huawei P20 och i Mate 10. Enligt Gearburn har Huawei skickat ut en officiell pressrelease till sydafrikanska medier där man inte bara bekräftar lanseringen av Kirin 980 på IFA utan även skriver att man kommer att lansera Huawei Mate 20 utrustad med det nya systemchippet i oktober.

Citerar obekräftade rykten

I pressmeddelandet går enligt Gearburn Huawei så långt att de, i sitt eget pressmeddelande, även citerar rykten om vilka specifikationer det nya systemchippet Kirin 980 kan få. Chippet ska enligt uppgifterna vara världens första tillverkat enligt 7-nanometersteknik och bestå av fyra A76-kärnor och fyra A55-kärnor där de förra är på hela 2,8 Ghz. Det är ska i jämförelse med nuvarande chippet öka hastigheten med 20 procent och minska strömförbrukningen med 40 procent, allt enligt de rykten Huawei ska citera i pressreleasen och jämfört med Kirin 970 som använder 10-nanometersteknik.

Att lansera systemchippet på IFA för att sedan släppa telefonen utrustat med detta chippsenare var precis vad Huawei gjorde förra året, 2017. Då introducerade man sin Kirin 970 med AI-processor på IFA för att sedan släppa Mate 10 med den nya processorn senare under året. Värt att notera, vilket också Android Authority gör, är att Huawei även då ska ha skickat ut pressmeddelande med rykten och då rykten som senare inte visade sig stämma helt.  

Källa