Den sista i sitt slag

Huawei bekräftar Mate 40 i september – blir sista med Kirin-chipp

Telefonen lär bli den sista i sitt slag.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har officiellt bekräftat att företaget kommer att lansera telefonen Mate 40 i september i år. Man gick samtidigt ut med informationen att Mate 40 kommer att vara den sista telefonen som använder företagets egna Kirin-kretsar. Richard Yu, chef för Huaweis konsumentprodukter, säger att anledningen är att kretsarna inte kommer att kunna tillverkas efter 15 september när USA:s blockad som förbjuder Huawei att samarbeta med amerikanska företag blir permanent. Huaweis kretsar tillverkas av TSMC som använder amerikansk utrustning vid tillverkningen. TSMC har dessutom bekräftat att man inte längre kommer att sälja kretsar till Huawei.

Var Huawei ska skaffa sig tillgång till nya kretsar är inte sagt eftersom fler kretstillverkare än TSMC omfattas av handlesblockaden, men det spekuleras i att man kommer att gå över till kretsar från Mediatek.

Samtidigt bekräftade Richard Yu att Huawei kommer använda Harmony OS som operativsystem i sina smarta klockor och att flera produkter kan utrustas med systemet framöver.

Källa