1
1
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-bekraftar-mate-40-kommer-inom-kort-lovar
569216
Nyheter
falskt
Snart kan den vara här

Huawei bekräftar Mate 40 – kommer inom kort lovar Huawei-chefen

Flera frågetecken men flaggskeppet ska vara på gång.

Det har varit ganska tyst om Huaweis kommande flaggskepp Mate 40 med det nya 5nm Kirin-chippet, och det har spekulerats i att den inte skulle komma förrän nästa år. Detta är något som Richard Yu, chef för företagets konsumentdel, går ut och förnekar. Enligt honom kommer Mate 40 att dyka upp "snart", till att börja med enbart i Kina och säljas online.

Däremot kan det bli osäkert om den kommer att dyka upp utanför Kina med tanke på de rådande restriktionerna mot företaget från USA och till exempel den spända relationen mellan Kina och Indien. Det förhindrar dock inte att telefonen kan komma att säljas bland annat i Europa. HUawei brukar lansera sitt nya prestigechipp på IFA-mässan varje år, det chipp som vi sedan brukar få se i Mate-serien. Det gjorde man dock inte i år. Förra årets Huawei Mate 30 lanserades officiellt för ganska precis ett år sedan, eller närmare bestämt den 19 september för att sedan få en begränsad distribution i Europa och det var först i december som telefonen började säljas i en handfull europeiska länder. Sedan dess har dock Huawei arbetat med sin egen appbutik Huawei App Gallery och i år är man därför bättre rustade för att i alla fall på den punkten ge även europeiska konsumenter en bättre upplevelse trots att man fortfarande inte kan inkludera Googles appar eller Googles appbutik.

Huawei Mate 40 blir det sista flaggskeppet med Huaweis egna Kirin-chipp och enligt bolagets egna uppgifter så har de köpt på sig ett lager med komponenter för att oavsett amerikanska restriktionerna kunna genomföra planerade lanseringar även framöver, samtidigt som de arbetar för att hitta långsiktiga lösningar.