https://www.mobil.se/nyheter/huawei-freebuds-3-tradlosa-lurar-med-brusreducering
567510
Nyheter
Även nyheter till P30 och wifi i hemmet

Huawei Freebuds 3 - trådlösa lurar med brusreducering

● BILDSPEL
Huaweis nya headset ska ervjuda brusreducering i miniformat.

Freebuds 3 är Huaweis nya trådlösa lurar och de använder ett annat nytt chipp kallat Kirin A1. Det chippet är gjort inte bara för hörlurarna, utan används även i smarta glasögon, klockor, högtalare och annat.

Tack vare detta chipp ska Freebuds 3 ge betydligt mer stabil uppkoppling till telefonen, klara lång speltid, närmare bestämt 4 timmar eller 20 timmar totalt med etuiet de levereras i. Richard Yu jämförde flitigt även här med konkurrenterna och gav Apple flera gånger bra betyg för sina Airpods 2, men påtalade samtidigt att Freebuds 3 är lika bra eller snäppet bättre. Framförallt handlar fördelarna om brusreduceringen, vilket är särskilt intressant eftersom det handlar om öppna hörlurar och inte in-ear som i sig isolerar dig från omgivningens ljud.

Utöver brusreducering när du lyssnar på till exempel musik så ska lurarna reducera störande ljud i mikrofonerna också, så att du hörs bättre även i stökiga miljöer och särskilt skyddar mot störande vindljud. Det här sker bland annat med hjälp av en bensensor. I en jämförelse som Huawei själva gjort cyklade en man samtidigt som han talade i lurarna och en jämförelse mellan Freebuds 3 och Airpods 2 innebar stora skillnader, till Huaweis fördel då.

Vi har fått bekräftat att Freebuds 3 kommer till Sverige, i mitten av november. Slutligt pris är ännu inte satt än men det ska inte bli mer än 2200 kronor.

Stabilt hemma-wifi som pratar via elnätet

Huawei har redan tidigare erbjudit en wifi-lösning för hemmet och nu kommer Wifi Q2 Pro till Europa och resten av världen. Huvudfördelen är att den ska vara mycket enkel att installera och passa både små och stora hem eftersom den kan byggas ut lika enkelt. Samtidigt ska lösningen givetvis ge snabba hastigheter och problemfri uppkoppling och det lovar också Huawei.

På scen visade Richard hur en basstation kompletteras med flera sattellitenheter, upp till 15 stycken. Kommunikationen dem emellan sker via elnätet i hemmet och ska enligt Huawei ge hastigheter på 200 Mbps eftersom Huawei använder den här kommunikationsvägen på ett särskilt effektivt sätt. Bäst fungerar dock det här med enfas-el och i Sverige används framförallt trefas. På den svenska marknaden räknar Huawei därför med att erbjuda flera basstationer i ett paket till något man kallar för ett konkurrenskraftigt pris. De här skapar alla tillsammans ett gemensamt nätverk.

Nytt för P30

Sist i sin presentation visade Richard Yu upp nya färgvarianter av P30 Pro där ena delen a baksidan är blank och den andra matt. De nya P30 Pro med den här nya designen släpps i två färger, blå och rosa, men de kommer inte att släppas i Sverige. På andra marknader blir de dock tillgängliga från den 20 september.

Vad som däremot kommer även till Sverige är en uppdatering av mjukvaran i P30 Pro. Det handlar framförallt om förbättringar av kameran som tack vare ny mjukvara ska ta bilder med färger som ger bättre intryck och ”super night selfie” som ger bättre skärpa och detaljer inte bara för ditt ansikte utan även för omgivningen. När det gäller uppdateringen av P30 Pro till Android 10 meddelade Richard Yu att det pågående betaprogrammet utökas under september och att användare globalt ska kunna få uppdateringen till sina telefoner ”kanske under november”.