https://www.mobil.se/nyheter/huawei-har-presenterat-emui-10-baserat-pa-android-q
567386
Nyheter
Till P30 i september

Huawei EMUI 10 baserat på Android Q lanserat

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/emui_10.jpg?itok=VrXU611h', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/emui_10.jpg?itok=iZytW9_b', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/emui_10.jpg', w: 1441, h: 727, title: ' ' },]
Huawei har presenterat den senaste versionen av sitt användargränssnitt till Android.

Med den osäkerhet som råder för Huawei i relationerna till Google tvingas företaget jobba på två spår samtidigt. På sin utvecklarkonferens visade Huawei därför förutom sitt egna kommande operativsystem Harmony OS även upp det mer konservativa alternativet EMUI 10, det vill säga nästa version av Huaweis användargränssnitt för Android, baserat på Android Q.

Den främsta nyheten i systemversionen är mörkt läge, som även ska få appar att gå över i mörkt tema. Det är inte så konstigt eftersom detta också är den främsta nyheten i android Q. EMUI 10 ska också ha mer rundade ikoner och nya animeringar. Men utöver det rent estetiska ska systemversionen dessutom bli snabbare och mer responsivt. Detta åstadkoms med ett förbättrat filsystem och en ny version av grafikaccelerationen GPU Turbo.

En film med Huaweis egen beskrivning av systemet hittar du här nedan.

Den första mobilen som lanseras med EMUI 10 kommer att vara Mate 30 som kommer i höst. Men redan den 8 september ska systemversionen komma till Huawei P30-serien. Detta givet att amerikanska myndigheter inte sätter stopp för det, men tills vidare verkar Huaweis plan vara att köra på som vanligt tills de uttryckligen förbjuds att göra det.

Källa

Ämnen