https://www.mobil.se/nyheter/huawei-har-publicerat-teasers-for-nya-mate-20
565884
Nyheter
Twittrade intensivt under Apple-eventet

Huawei har publicerat teasers för nya Mate 20

Huawei är sedan en tid tillbaka världens näst största smartphone-tillverkare, en position som man övertagit från självaste Apple. Och att man vill behålla den positionen råder det inget tvivel om. Det framgick till exempel med all önskvärd tydlighet när man igår twittrade frenetiskt mitt under Apples lanserings-event.

Huawei inledde gårdagskvällens strida Twitter-ström med att publicera tweets där man marknadsförde de olika fördelarna med sina befintliga telefoner, primärt P20 och P20 Pro. Men mot slutet av Apple-eventet så tog man det hela ytterligare ett steg och började publicera så kallade teaserbilder på sitt kommande flaggskepp Mate 20 Pro, en enhet som kommer att presenteras i London den 16 oktober. Den första bilden visade en Mate 20 Pro mot ett skarpt bakgrundsljus, en enhet som av allt att döma har rundade skärmkanter, precis som förhandsrykten gjort gällande. Senare kom ett videoklipp som anyter att enheten kommer i flera olika färger och att den får ett stort fokus på artificiell intelligens, något som förvisso inte skiljer den från de senaste enheter som Huawei lanserat. 

Tydlig passning

Den första bilden ackompanjerades fritt översatt av orden ”Tack! För att vi får vara årets verkliga hjältar. Vi ses i London den 16 oktober”, vilket torde skingra alla frågetecken kring vilken enhet man visade upp på bilden och som samtidigt lär ha varit en tydlig passning till Apple, i form av en antydan om att man inte är särskilt imponerade av de nya Iphone-enheterna. Om Huaweis Twitter-kampanj gjorde någon större skillnad återstår förstås att se, liksom huruvida man kan hålla Apple borta från andraplatsen även nu när de nya Iphone-enheterna börjar säljas. Men Mate 20 Pro ser onekligen ut att kunna bli en rätt läcker enhet rent visuellt.

Annons