Slår P10 på fingrarna rejält

Huawei har redan sålt 6 miljoner P20-enheter globalt

Huaweis P20-enheter släpptes så sent som i slutet av mars månad, men har redan sålt 81 procent mer än föregångarna, förra årets P10-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis P20 Pro kammade hem ett imponerande totalbetyg på 86 procent när Mobil testade telefonen tidigare i år. Vi framhöll då framför allt kameran, men även batteritiden, som telefonens absolut viktigaste styrkor. Och enheterna i P20-floran tycks även ha tilltalat konsumenterna. Nu kommer nämligen försäljningssiffror från Huawei, som hävdar att det sålts mer än 6 miljoner P20-enheter globalt sedan telefonen lanserades. Det är 81 procent fler exemplar än vad föregångaren P10 såldes i under samma period och således en mycket imponerande siffra. 

Sålt bra även i Norden

Telefonen har även gått väldigt bra i vår del av världen. Bara en månad efter lanseringen kom siffror som visade att det hade sålts 100 000 exemplar av P20-serien i Centraleuropa, Östeuropa och Norden, något som gör P20-serien till den mest framgångsrika P-serien någonsin. De globala siffrorna är speciellt intressanta mot bakgrund av att P20-telefonerna inte finns hos några amerikanska operatörer. Nu återstår det att se om Huawei kan hålla i det momentum man uppenbarligen lyckats skaffa sig och leverera ännu en succételefon. De stora utmanarna är förstås Samsung och Apple, vars telefoner fortfarande känns snäppet mer premium än den kinesiska telefonjättens enheter. Men att Huawei har hittat ett sätt att ta fajten med de två giganterna tycks det inte råda något tvivel om. 

Källa