Får Android 2.2

Huawei Ideos till Sverige

Den har varit synlig på nätet och nu bekräftar Huawei att den billiga modellen med Android 2.2 ska säljas på den svenska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Modellnamnet Ideos är vanligast förekommande när det gäller Huaweis nästa modell, men den har även kallats 8150-B i förhandsspekulationerna. På Huawei vill man inte ens avslöja vad den kommande telefonen egentligen heter, men bilderna på modellen som ska lanseras officiellt på IFA-mässan i början av september visar att det är fråga om samma modell.

Man berättar dock att den ska ha version 2.2 av Android installerad vid leverans. Utöver det nämner de officiella uppgifterna bara att den kan användas som Wlan-router och att den har stöd för nedladdningar med en hastighet på 7,2 megabit per sekund.

Enligt uppgifter som läckt på nätet ska telefonen ha en skärm på 2,8 tum med en upplösning på 320x240 bildpunkter och vara utrustad med en 3,2-megapixelkamera. Wlan, gps och bluetooth finns. Måtten uppges vara 104x54,8x13,5. 

Vad den kommer att kosta i Sverige är oklart, men Huawei har tidigare satsat på segmentet för billiga smartphones och enligt tillverkaren ska den här modellen inte vara något  undantag.