Samsung kan hinna före

Huawei kommer att visa upp en böjbar 5G-telefon på MWC

Huawei kommer att visa upp en telefon med 5G-stöd i samband med Mobile World Congress i Barcelona nästa månad. Det har man avslöjat i samband med ett mindre event inför mässan.

Publicerad Uppdaterad

Huawei höll häromdagen en så kallad pre-briefing i Peking – ett informationsmöte, om man heller vill kalla det så – inför Mobile World Congress i Barcelona, som drar igång den 25 februari. Det mesta kretsade kring Huaweis nya 5G-modem Balong 5000, men mot slutet av mötet smög man in en liten brasklapp, nämligen att man kommer att visa upp en telefon med 5G-stöd i samband med MWC. Och det ska dessutom röra sig om en 5G-telefon med böjbar skärm, något som man i så fall skulle bli först i världen med. Det finns dock en möjlighet att Samsung hinner före, då det förekommit rykten om att även de planerar att förse sin Galaxy F med 5G-stöd. 

Kan vara flera telefoner

Det är dessutom inte omöjligt att det handlar om mer än en telefon med 5G-stöd. Av den presenation man genomförde antyds nämligen att det handlar om två enheter. Vi får utgå ifrån att bara en av dem är böjbar, däremot. Enheten, eller enheterna kommer att vara rustade med Huaweis egna Kirin 980-chipp och just Balong 5000-modemet. ”Vi ser fram emot att träffa er i Barcelona i februari, där vi kommer att presentera världens första böjbara smartphone med 5G-stöd” sade vd:n Richard Yu i samband med eventet i Peking. 

Källa