Uppgifter från Counterpoint

Huawei kör om Apple på mobilsidan

Huawei är nu större än Apple på smartphonesidan. Detta åtminstone för en stund, då den kinesiska elektronikjätten under sommaren levererat fler smartphones än Apple levererat Iphone-enheter. Det hävdar analysfirman Counterpoint.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Huawei har under den senaste tiden flåsat Apple i nacken när det kommer till antal levererade smartphone-enheter globalt. Inte minst har man skördat enorma framgångar med varumärket Honor på hemmaplan, i viss mån även internationellt. Och enligt analysfirman Counterpoint har Huawei nu passerat Apple i antal levererade smartphone-enheter. Åtminstone tillfälligt. Siffrorna – som Counterpoint inte vill redovisa i detalj – gäller juni och juli. Mycket pekar på att Huawei kommer att behålla ledningen även när augusti har sammanfattats. 

Vänder när Apple släpper nytt

Men ledningen är sannolikt högst temporär. Apple släpper enligt förhandsuppgifter en trio nya telefoner så snart som nästa vecka, och med tanke på vilken förhandshajp framför allt Iphone 8 haft så vore det en rejäl skräll om Apple inte återtog sin position och passerar Huawei mycket snart igen. Samsung tronar alltjämt på förstaplatsen när det gäller globala marknadsandelar, där man har en repspektingivande ledning med 23,3 procent. 

Källa