Utökad familj

Huawei lanserar nya surfplattorna Mediapad T5 och M5 Lite

Huawei Mediapad M5 Lite

Mediapad M5 Lite och Mediapad T5 har redan funnits i butik en tid, men nu lanseras de officiellt och kompletterar Huaweis befintliga surfplatteutbud.

Publicerad Uppdaterad

Mobil har redan testat Huawei Mediapad M5 och den får nu sällskap av de två nya surfplattorna som är relativt lika. Den första av de båda nykomlingarna heter Mediapad M5 och är tänkt att användas för såväl underhållning som arbete. Prislappen för M5 Lite inklusive pennan M-Pen Lite är 3200 kronor för wifi-versionen och 3800 kronor för versionen som även har simkortplats och 4G. Prislappen för Mediapad M5 är som jämförelse i dagsläget ungefär 4500 för versionen utan 4G, så på M5 Lite har man alltså sparat in på en del saker, framförallt skärm och kamera medan batterikapacitet och Androidversion är densamma. Båda plattorna levereras med Android 8.0 Oreo.

Mycket av egenskaperna är alltså gemensamma med Mediapad M5 men formatet är lite mindre eftersom M5 Lite har en skärm på 10,1 tum som dessutom har lite sämre upplösning än den 10,8 tum stora skärm som sitter i Mediapad M5.

Främst för yngre och underhållning

I nya surfplattan Huawei Media T5 har man ytterligare dragit ner på prestandan, med framförallt mindre arbetsminne och säger att användningsområdet framförallt är underhållning och inte lika mycket produktivitet.

Huawei Mediapad T5

Prislappen är också ungefär en tusenlapp lägre vilket gör att T5 som levereras med 16 GB internt lagringsutrymme, hälften så mycket som M5 Lite, kostar 2100 för wifi-versionen och 2700 kronor för versionen som även har 4G och plats för simkort. Anpassningen för yngre användare märks genom att mjukvaran “Childrens Corner” finns förinstallerad och här finns även funktioner för att rensa bort skräpfiler i systemet och funktionen Eye Comfort som filtrerar bort blått ljus och varnar om man sitter med ansiktet för nära skärmen.

Källa