Annons

Inbjudan har kommit

Huawei lanserar P60 Pro och vikbara Mate X3 – vd postar bild från kameran

Den 23 mars lanserar Huawei en rad olika nya produkter, bland annat P60 Pro och den vikbara Mate X3. Det bekräftar bolaget i en inbjudan som gått ut på kinesiska sociala medier-tjänsten Weibo.

Publicerad Uppdaterad

Huawei P60 Pro är snart officiell. Det antydde vd Richard Yu öppet redan för ungefär en vecka sedan när han postade en bild från den ännu inte lanserade telefonen. Han passade på när det var fullmåne och tog tillfället att demonstrera vad kameran i P60 Pro kan. På hans Weibo-konto kunde vi då se en bild på en byggnad och på fullmånen, både skarpa och korrekt exponerade. Richard Yu var också tydlig med vilken telefon som använts för i posten står tydligt att bilden kommer från just Huawei P60 Pro.

Enligt tidigare rykten ska Huawei P60 Pro vara utrustad med tre kameror på baksidan, en telekamera på 64 megapixel med 3,5 gångers optisk zoom samt två Sony-sensorer, IMX888 för huvudkameran och IMX858 för vidvinkel, båda på 50 megapixel vardera. 

Skärmen ska enligt uppgifter vara en 6,6 tum stor oled med 120 hertz skärmuppdatering, mobilen ska vara vattentålig enligt IP68-certifiering och drivas av Snapdragon 8 Gen 2, men utan 5G-stöd och givetvis utan tillgång till Googles appar eller Google Play, med anledning av de amerikanska sanktionerna mot Huawei som bolag.

Lanseringen av P60-serien och Mate X3 den 23 mars är riktad till den kinesiska marknaden, så det kan fortfarande dröja längre innan telefonerna släpps globalt i ytterligare länder.

Källa