Annons

För den äventyrlige

Huawei lanserar Watch Ultimate – från bergsbestigning till dykning

Nya smartklockan från Huawei kan följa med från bergstoppen ner till havsbotten.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har presenterat sin senaste smartklocka, och med tanke på namnet satsar man ordentligt - den heter nämligen Huawei Watch Ultimate. Den har en AMOLED-skärm på 1,5 tum med stöd för skärmuppdateringsfrekvenser från 1Hz till 60Hz. Den innehåller även de vanliga sensorerna för sådant som puls, blodsyre och EKG-mätningar.

Batteriet har en kapacitet på 520 mAh vilket enligt Huawei ska räcka i 14 dagar när man bara använder den som en vanlig användare, medan aktiva användare kan behöva ladda den efter cirka 8 dagar. Den har stöd för trådlös laddning och ska kunna laddas till fullt på 60 minuter.

En ny fysisk konstruktion gör att den tål att befinna sig på ner till 100 meters djup (eller 10 atmosfärer) i 24 timmar. Det så kallade expeditionsläget erbjuder dessutom GNSS-positionering från fem system och med dubbla frekvenser för att alltid ge exakt kartläggning och positionering.

Huawei Watch Ultimate kommer att börja säljas i Europa den 3 april, men man har ännu inte gått ut med vad den kommer att kosta. Om man rakt översätter de kinesiska priserna till svenska kronor ligger priset för Huawei Watch Ultimate på 9000 kronor eller 10600 kronor beroende på om du vil ha silikon- eller metallarmband.